Terug naar home

De medische behandelingen zoals een operatie, chemotherapie of  hormoontherapie worden steeds effectiever. Toch kunnen deze behandelingen ook bijwerkingen hebben en een nadelig effect geven op het bewegend functioneren.

Wat is een oncologische fysiotherapie?

Een oncologiefysiotherapeut richt zich op het behandelen van problemen ten gevolge van kanker of zelf ten gevolge van de operatie, radiotherapie, chemotherapie en/of aanvullende behandelingen zijn ontstaan.

Wanneer oncologische fysiotherapie?

  1. Pijn in het littekengebied
  2. Lage belastbaarheid
  3. Tijdens/na bestraling en/of chemotherapie
  4. Klachten op basis van spannings- en houdingsproblematiek
  5. Conditieverlies/vermoeidheid
  6. Spierzwakte
  7. Lymfoedeem 

Vergoeding & verwijzing

Oncologiefysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw polis. Weet u het niet helemaal zeker? Bekijk dan de polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Voor behandeling door een oncologiefysiotherapeut heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of medisch specialist.

Wat klanten zeggen...

Behandeling is effectief inclusief tips om herhaling van ongemakken te voorkomen.

Jetty, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Mijn lijf weer lekker los geen klachten meer en handvatten meegekregen om dit zo proberen te houden met oefeningen voor thuis. Super fijn!

Margriet, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Binnen enkele dagen geheel van mijn klachten af, heel fijn! De benadering was persoonlijk, vriendelijk en professioneel. Ik zou deze fysiopraktijk zeker aan derden aanraden!

Anneke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Al 15 jaar klant bij deze praktijk. Het enige nadeel is dat ik soms graag wat sneller geholpen zou willen worden, echter wil ik behandeld worden door mijn vaste therapeut. Dit is het wachten meer dan waard.

Hessel, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Ik vind dat ik op een zeer deskundige manier ben behandeld, zo praktisch mogelijk waarbij de zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Deze manier van behandelen past bij mij.

Ynskje, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Had tot nu toe geen ervaring met fysiotherapie (i.c. cesartherapie). Het heeft goed geholpen tot een bijna volledig herstel.

Rieneke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Kon zien dat Jeroen plezier had in z’n werk.En ik kreeg het vertrouwen dat het wel weer goed ging komen met mijn voeten.Flink oefenen dus.

Janke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Moderne apparatuur, prettige en ontspannen sfeer, deskundige begeleiding die je uitdaagt om binnen je eigen grenzen te trainen.

Akke, Cijfer: 8

Partner van: