Terug naar home

Echografie is goed in te zetten bij een aantal problemen met het bekken. Sinds kort is het daarom bij Fysio Gorredijk en Wolvega ook mogelijk om bij de bekkenfysiotherapeut een echo te laten maken.

Wat is Echografie?

De echo kan gebruikt worden bij een aantal klachten. Bij plasklachten kan een echo de blaas en de spieren van de bekkenbodem in beeld brengen. Daardoor kunnen we zien of het lukt om de blaas goed leeg te plassen en of de spieren goed aangespannen kunnen worden om de urine op te houden. Door met de echo mee te kijken naar de beweging die de bekkenbodem maakt, wordt het makkelijker om het ontspannen van de spieren te herkennen. Een zwaar gevoel in onderbuik of een bolletje in de vagina kunnen wijzen op een verzakking.

Met een echo kunnen we de positie van de blaas, baarmoeder en darm in beeld brengen.

Als het ontlasten moeizaam gaat of juist het ophouden van ontlasting moeite kosten kan het zinvol zijn om de bekkenbodemspieren in beeld te brengen met de echo. De bekkenbodemspieren en diepe buik- en rugspieren zorgen mede voor de stabiliteit van de romp. Door met een echo te kijken naar wat deze spieren doen, kunnen we daar de oefeningen op aan passen.

Ook bij pijnklachten bij bekken, onderrug of buik kan een echo aanvullende informatie bieden. De bekkenbodemspieren en diepe buik- en rugspieren zorgen mee voor de stabiliteit van de romp. Het kijken naar wat deze spieren doen helpt om met het oefenen de juiste spieren te vinden.

Wat klanten zeggen...

Behandeling is effectief inclusief tips om herhaling van ongemakken te voorkomen.

Jetty, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Moderne apparatuur, prettige en ontspannen sfeer, deskundige begeleiding die je uitdaagt om binnen je eigen grenzen te trainen.

Akke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Mijn lijf weer lekker los geen klachten meer en handvatten meegekregen om dit zo proberen te houden met oefeningen voor thuis. Super fijn!

Margriet, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Had tot nu toe geen ervaring met fysiotherapie (i.c. cesartherapie). Het heeft goed geholpen tot een bijna volledig herstel.

Rieneke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Binnen enkele dagen geheel van mijn klachten af, heel fijn! De benadering was persoonlijk, vriendelijk en professioneel. Ik zou deze fysiopraktijk zeker aan derden aanraden!

Anneke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Ik vind dat ik op een zeer deskundige manier ben behandeld, zo praktisch mogelijk waarbij de zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Deze manier van behandelen past bij mij.

Ynskje, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Kon zien dat Jeroen plezier had in z’n werk.En ik kreeg het vertrouwen dat het wel weer goed ging komen met mijn voeten.Flink oefenen dus.

Janke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Al 15 jaar klant bij deze praktijk. Het enige nadeel is dat ik soms graag wat sneller geholpen zou willen worden, echter wil ik behandeld worden door mijn vaste therapeut. Dit is het wachten meer dan waard.

Hessel, Cijfer: 9

Partner van: