Terug naar home

Heeft u pijn of kunt u één of meerdere gewrichten moeilijk bewegen? Dan kan een manuele therapeut u helpen. Een manueel therapeut is ervoor opgeleid om  gewrichten te mobiliseren of te manipuleren. Hierdoor krijgt het zijn bewegingsruimte terug en kunt u weer goed bewegen zonder pijn.  

Wat is manuele fysiotherapie?

Een manueel therapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen. De manuele therapeut kan ervoor zorgen dat u weer een goede houding en juiste beweging krijgt. Hierbij worden de gewrichten gemobiliseerd en gemanipuleerd waarbij je vaak een knappend geluid hoort. Dit is vaak een vreemd gevoel, maar niet pijnlijk.

Wanneer manuele therapie?

  1. Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de nek
  2. Nek- en schouderklachten met of zonder uitstraling naar de armen
  3. Lage rugklachten met of zonder uitstraling naar de benen
  4. Hoge rugklachten, mogelijk samen met rib- en borstpijn
  5. Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  6. Heupklachten/heupartrose
  7. Pijn en stijfheid in de schouder (frozen shoulder)
  8. Tenniselleboog

Vergoeding & Verwijzing

De meeste zorgverzekeraars vergoeden manuele therapie vanuit de aanvullende zorgverzekering. Weet u het niet helemaal zeker? Bekijk dan de polis of neem dan contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

U kunt een afspraak maken zonder verwijzing van een arts of specialist.

Wat klanten zeggen...

Mijn lijf weer lekker los geen klachten meer en handvatten meegekregen om dit zo proberen te houden met oefeningen voor thuis. Super fijn!

Margriet, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Ik vind dat ik op een zeer deskundige manier ben behandeld, zo praktisch mogelijk waarbij de zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Deze manier van behandelen past bij mij.

Ynskje, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Binnen enkele dagen geheel van mijn klachten af, heel fijn! De benadering was persoonlijk, vriendelijk en professioneel. Ik zou deze fysiopraktijk zeker aan derden aanraden!

Anneke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Kon zien dat Jeroen plezier had in z’n werk.En ik kreeg het vertrouwen dat het wel weer goed ging komen met mijn voeten.Flink oefenen dus.

Janke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Al 15 jaar klant bij deze praktijk. Het enige nadeel is dat ik soms graag wat sneller geholpen zou willen worden, echter wil ik behandeld worden door mijn vaste therapeut. Dit is het wachten meer dan waard.

Hessel, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Had tot nu toe geen ervaring met fysiotherapie (i.c. cesartherapie). Het heeft goed geholpen tot een bijna volledig herstel.

Rieneke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Moderne apparatuur, prettige en ontspannen sfeer, deskundige begeleiding die je uitdaagt om binnen je eigen grenzen te trainen.

Akke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Behandeling is effectief inclusief tips om herhaling van ongemakken te voorkomen.

Jetty, Cijfer: 10

Partner van: