Terug naar home

Bekkenfysiotherapie is er voor mannen, vrouwen en kinderen. Bij klachten in het gebied van de lage rug, buik, bekken en bekkenbodemspieren kan de bekkenfysiotherapeut uitkomst bieden.

Wat is bekkenfysiotherapie?

Een klacht in het bekken kan leiden tot bekkenbodemklachten en omgekeerd. Een goede samenwerking tussen buikspieren, rugspieren, en bekkenbodemspieren is noodzakelijk voor een goede houding. De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken.

Wanneer bekkenfysiotherapie?

  1. Pijnklachten aan het bekken, onderbuik, anus of geslachtsdelen
  2. Pijnklachten in het bekken en/of bekkenbodemgebied tijdens of na een zwangerschap/bevalling.
  3. Vaak last van een blaasontsteking
  4. Klachten als gevolg van verzakking van de blaas, baarmoeder of darmen
  5. Ongewild urineverlies tijdens inspanning (stressincontinentie)
  6. Veel aandrang om te plassen, met of zonder urineverlies
  7. Problemen met ontlasten (obstipatie, ongewild ontlastingsverlies)
  8. Klachten in relatie tot seksualiteit (pijn bij het vrijen, erectiestoornissen)

Vergoeding & Verwijzing

Bekkenfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw polis. Weet u het niet helemaal zeker? Bekijk dan de polis of vraag het na bij uw zorgverzekeraar. Urine-incontinentie wordt 9 maal vanuit de basisverzekering vergoed.

U kunt ook zonder verwijzing terecht bij onze bekkenfysiotherapeut.

Wat klanten zeggen...

Moderne apparatuur, prettige en ontspannen sfeer, deskundige begeleiding die je uitdaagt om binnen je eigen grenzen te trainen.

Akke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Had tot nu toe geen ervaring met fysiotherapie (i.c. cesartherapie). Het heeft goed geholpen tot een bijna volledig herstel.

Rieneke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Behandeling is effectief inclusief tips om herhaling van ongemakken te voorkomen.

Jetty, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Binnen enkele dagen geheel van mijn klachten af, heel fijn! De benadering was persoonlijk, vriendelijk en professioneel. Ik zou deze fysiopraktijk zeker aan derden aanraden!

Anneke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Kon zien dat Jeroen plezier had in z’n werk.En ik kreeg het vertrouwen dat het wel weer goed ging komen met mijn voeten.Flink oefenen dus.

Janke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Ik vind dat ik op een zeer deskundige manier ben behandeld, zo praktisch mogelijk waarbij de zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Deze manier van behandelen past bij mij.

Ynskje, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Mijn lijf weer lekker los geen klachten meer en handvatten meegekregen om dit zo proberen te houden met oefeningen voor thuis. Super fijn!

Margriet, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Al 15 jaar klant bij deze praktijk. Het enige nadeel is dat ik soms graag wat sneller geholpen zou willen worden, echter wil ik behandeld worden door mijn vaste therapeut. Dit is het wachten meer dan waard.

Hessel, Cijfer: 9

Partner van: