Terug naar home

Wie last heeft van etalagebenen, krijgt pijn in één of beide benen tijdens het lopen. Dit kan een grote belemmering vormen in het dagelijks leven, wanneer lopen naar de supermarkt al een stap te ver is. Bij etalagebenen zijn de slagaders in de benen vernauwd, waardoor te weinig zuurstof naar de spieren wordt aangevoerd. Men ervaart hierdoor een krampachtige pijn of doof gevoel in het been tijdens en na inspanning.

Wat is claudicatio therapie?

Door de pijn bent u geneigd minder te bewegen waardoor de klachten alleen maar verergeren. De fysiotherapeut helpt u doormiddel van looptraining om in beweging te blijven en de problemen door etalagebenen te verminderen in het dagelijks leven.

Wanneer claudicatio therapie

  1. Benen voelen pijnlijk en vermoeid aan bij het lopen;
  2. Er is sprake van een vernauwing van de slagaderen door aderverkalking, waardoor de spieren bij inspanning te weinig zuurstof krijgen vanuit het bloed;
  3. Ervaart pijn in de benen tijdens inspanning, die wegtrekt in rust.

Vergoeding & Verwijzing

Dankzij de bewezen kosten/effectiviteit is claudicatio sinds 1 januari 2017 opgenomen in de basisverzekering. Dit houdt wel in dat er eerst aanspraak wordt gedaan op je eigen risico.  Voor verdere informatie omtrent de vergoeding kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Voor claudicatio therapie is een verwijzing nodig. Onze therapeut is aangesloten bij Claudicationet en is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Wat klanten zeggen...

Moderne apparatuur, prettige en ontspannen sfeer, deskundige begeleiding die je uitdaagt om binnen je eigen grenzen te trainen.

Akke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Had tot nu toe geen ervaring met fysiotherapie (i.c. cesartherapie). Het heeft goed geholpen tot een bijna volledig herstel.

Rieneke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Kon zien dat Jeroen plezier had in z’n werk.En ik kreeg het vertrouwen dat het wel weer goed ging komen met mijn voeten.Flink oefenen dus.

Janke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Mijn lijf weer lekker los geen klachten meer en handvatten meegekregen om dit zo proberen te houden met oefeningen voor thuis. Super fijn!

Margriet, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Al 15 jaar klant bij deze praktijk. Het enige nadeel is dat ik soms graag wat sneller geholpen zou willen worden, echter wil ik behandeld worden door mijn vaste therapeut. Dit is het wachten meer dan waard.

Hessel, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Binnen enkele dagen geheel van mijn klachten af, heel fijn! De benadering was persoonlijk, vriendelijk en professioneel. Ik zou deze fysiopraktijk zeker aan derden aanraden!

Anneke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Behandeling is effectief inclusief tips om herhaling van ongemakken te voorkomen.

Jetty, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Ik vind dat ik op een zeer deskundige manier ben behandeld, zo praktisch mogelijk waarbij de zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Deze manier van behandelen past bij mij.

Ynskje, Cijfer: 10

Partner van: