Terug naar home

Heeft u last van vochtophopingen in uw lichaam? Dan kan dit (lymf)oedeem zijn. Oedeem komt vaak voor bij kanker, littekens, na bestraling, bloedvaatproblemen, chemotherapie, een ongeval of operatie.

Wat is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie is voor mensen die last hebben van (lymf)oedeem. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel als gevolg van een verstoord evenwicht tussen aan- en afvoer van vocht. De oedeemfysiotherapeut probeert onder meer de afvoer van vocht te stimuleren.

Wanneer oedeemtherapie?

  1. Lymfoedeem
  2. Veneus oedeem
  3. Traumatisch oedeem (na ongeval)
  4. Primair lymfoedeem
  5. Lipoedeem

Vergoeding & Verwijzing

Oedeemfysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw polis. Weet u het niet helemaal zeker? Raadpleeg hiervoor de polis of  vraag het na bij uw zorgverzekeraar.

Voor oedeemfysiotherapie heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wat klanten zeggen...

Kon zien dat Jeroen plezier had in z’n werk.En ik kreeg het vertrouwen dat het wel weer goed ging komen met mijn voeten.Flink oefenen dus.

Janke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Behandeling is effectief inclusief tips om herhaling van ongemakken te voorkomen.

Jetty, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Moderne apparatuur, prettige en ontspannen sfeer, deskundige begeleiding die je uitdaagt om binnen je eigen grenzen te trainen.

Akke, Cijfer: 8

Wat klanten zeggen...

Mijn lijf weer lekker los geen klachten meer en handvatten meegekregen om dit zo proberen te houden met oefeningen voor thuis. Super fijn!

Margriet, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Binnen enkele dagen geheel van mijn klachten af, heel fijn! De benadering was persoonlijk, vriendelijk en professioneel. Ik zou deze fysiopraktijk zeker aan derden aanraden!

Anneke, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Al 15 jaar klant bij deze praktijk. Het enige nadeel is dat ik soms graag wat sneller geholpen zou willen worden, echter wil ik behandeld worden door mijn vaste therapeut. Dit is het wachten meer dan waard.

Hessel, Cijfer: 9

Wat klanten zeggen...

Ik vind dat ik op een zeer deskundige manier ben behandeld, zo praktisch mogelijk waarbij de zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Deze manier van behandelen past bij mij.

Ynskje, Cijfer: 10

Wat klanten zeggen...

Had tot nu toe geen ervaring met fysiotherapie (i.c. cesartherapie). Het heeft goed geholpen tot een bijna volledig herstel.

Rieneke, Cijfer: 8

Partner van: